Víza do USA

Flying Academy USA (Silver Express) je schválena od US Bureau of Citizenship and Immigration Services (BCIS – jinak nazývána Immigration and Naturalization Service) k přijímání mezinárodních studentů do výcvikového tréninku (full-time training). Přijetí studenta pro pobyt vyžaduje "M-1 Vocational Student Visa Status Program" a vydání BCIS I-20 formuláře leteckou školou Flying Academy. Jakmile je formulář I-20 vydán, student se může přihlásit k programu M-1 Visa na americkém konzulátu v České republice v Praze.

Požadavky

K získání formuláře I-20 (díky kterému získá M-1 Visa) musí žadatel:  

  • Mít alespoň 18 let.
  • Doložit alespoň 12 let studia, student musí z tohoto důvodu předložit oficiální kopii ze střední školy nebo z podobného ekvivalentního vzdělávacího zařízení. Dokument musí být přeložený do anglického jazyka.
  • Doložit finanční zdroje studenta, které musí být v takové výši, aby byl student schopen sponzorovat jeho výdaje během leteckého výcviku. Tento dokument musí být ve formátu oficiálního dopisu z banky a musí na něm být přesně uvedené v US dolarech minimálně takové množství peněz, které bude potřebovat na život v USA a na výcvikový kurz. Množství financí, které student potřebuje, se odvíjí od výcvikového kurzu a od časové doby, kterou student v USA bude potřebovat na dokončení kurzu.
  • Ukázat schopnost číst, psát a dorozumět se v anglickém jazyce.

Dodatkem US BCIS vyžaduje:

  • Full time výcvik nebo alespoň výcvik, který bude trvat 22 hodin za týden. Letecká škola Flying Academy USA (Silver Express) vyžaduje alespoň 10 hodin leteckého výcviku.
  • Ukázat finanční zabezpečenost studenta na vyzvání

Každý žadatel o víza musí zaplatit nevratný poplatek vztahující se k vytvoření I-20 formuláře. Po poskytnutí veškerých potřebných informací od studenta a zaplacení poplatku pošle letecká škola Flying Academy žadateli o víza formulář I-20. Pak jde student na americký konzulát, kde žádá o M-1 víza.

Rozhodnutí o vydání M-1 Víz záleží na U.S. Department of Homeland Security, U.S. BCIS a US Department of State. Výcvik je proveden v souladu s Parts 61 a 141 FAA regulacemi.

Držitel víz M-1 není oprávněn výkonávat v USA jakékoli zaměstnání ať už placené, nebo neplacené. Jeho pobyt v Americe je striktně studijní.

V nějakých případech může student změnit svoje existující vízum M-1 na turistické vízum Flying Academy (Silver Express). Žádost o změnu víza vyžaduje dodržení politiky a po stupů US BCIS. Pro více informací ohledně změny typu víz navštivte webovou stránku: BCIS.

Jak se přihlásit

Pokud se chce student do Flying Academy výcvikového programu v USA přihlásit, musí udělat pět následujících kroků:

  1. Vyplnit online aplikaci. Na základě vyplněné přihlášky Vám zašleme potvrzení přijetí a zahájíme další kroky.
  2. Jakmile od nás dostanete potvrzení o přijetí do našeho programu, vytvořte si uživatelský účet a zaplaťte vstupní poplatek ve výši $675.00 online. Jakmile je poplatek zaplacen, studentovi zašleme jeho I-20 formulář a potvrzení o platbě.
  3. Zarezervujte si schůzku na US konzulátě v Praze, abyste dokončili Vaši žádost. Při telefonním rozhovoru řekněte číslo napsané na potvrzení o platbě, které jsme Vám zaslali. Poplatek na konzulátu už znovu neplatíte. Konzulát Vám po telefonu řekne seznam dokumentů nezbytných k dokončení víz. Připravte si všechny požadované dokumenty na zjednanou schůzku. Celý popis procesu k získání víz najdete na webové stránce US State Department.
  4. Dokončete online TSA žádost, vyberte si Silver Express jako poskytovatele leteckého výcviku. Tento krok vyžaduje zaplatit $130.00 online kreditní kartou.
  5. Jakmile máte zjednanou schůzku na konzulátě, tuto skutečnost nám sdělte, ať Vám můžeme zorganizovat Váš harmonogram výcviku v USA.

Často kladené otázky

Mám nárok na víza pro studium v letecké škole?

Immigration a National Act má specifické požadavky, které musí každý žadatel o víza splnit. Konzulární úřady rozhodnou, jestli má student nárok na víza. Žadatel musí ukázat, že splňuje veškeré náležité požadavky včetně:

  • života v jiné zemi než USA bez jakýchkoli záměrů o opuštění této země
  • úmyslu opustit USA po ukončení leteckého výcviku
  • dostatečného množství financí potřebných pro účel studia

Kdy bych se měl(a) přihlásit?

Konzulární úřady mohou vystavit M-1 víza již 120 dní před datem začátku ve Vašem I-20 formuláři. Studenti by si měli zažádat o I-20 formulář co nejdříve, aby stihli bez problémů celý proces vyřízení víz. Je doporučené počkat na vydání I-20 formuláře před tím, než student jde na schůzku na americkém konzulátu v Praze. Student může vycestovat do USA ne dříve, než 30 dní před datem, které má napsané ve formuláři I-20 jako začátek výcviku.

Co je I-20 formulář?

I-20 formulář ukazuje, že student je způsobilý k držení M-1 víz. Formulář I-20 je vystaven leteckou školou Flying Academy, formulář M1 vystaví US konzulát.  

Co moje manželka či ostatní příbuzní?

Je možné přidat do M-1 víz i manželku či příbuzné. Kontaktujte nás pro více informací.

Potřebuji zdravotní pojištění?

Ano, studenti si musejí zařídit zdravotní pojištění. Zde je jedna z možností.

Je možné cestovat jako M1 Student?

Ano, množství času schváleného pro cestování a dovolenou je odvozené od celkového času výcvikového kurzu.